Resebloggar från Travellerspoint

Genom södra Tyskland till norra Italien

overcast 24 °C
Se Roadtrip till Italien 2017 på millalindhs karta över resan.


Vi vaknar till kyrkklockor och en strålande sol. Vi startar strax efter åtta, lämnar Wittenberg och ger oss ut på vägen igen. Idag har vi cirka 85 mil att köra, lite längre än igår, men vi hoppas på att det ska flyta på bra. Det är några vägarbeten som stoppar upp lite och i höjd med Hof är A9 helt avspärrad pga en otäck bussolycka. Vi undviker köer genom att åka en annan väg istället. Framåt elva tar vi lite kaffe/tank/bensträckarpaus och drar snart vidare. Hamnar i en Stau och tar därför nästa chans till att åka av Autobahn. Vips får vi se mysiga små byar och små landsvägar genom majsfält och trädodlingar! Lite tråkigt bara då det sinkar oss rejält när vi bara vill komma fort fram. Vi roar oss i bilen med Volbeat, italiensk grammatik, quiz och Italo Brothers bland annat! Vid halv tre åker vi genom München - nu ser vi Alperna torna upp sig vid horisonten! Magen börjar kurra så vi stannar och tar en varm panini to go, byter chaufför och rullar vidare.
20170703_151427.jpg
Trafiken flyter och snart åker vi genom Österrike och över till Italien genom Brennerpasset. Strax efter gränsen blir det en kaffe/glasspaus. Här märks redan vilken värme det är ute - vi har ju suttit i den luftkonditionerade bilen och inte märkt att graderna stigit. 31 grader står termometern på! Vid Trento viker vi av från motorvägen för att ta lite mindre vägar till kvällens mål, som är Hotel Rauzi i Malè, hotellet som Pelle och John åker till på vintern för att åka skidor. Här ska vi bo inatt och vi kommer fram strax innan sju. Perfekt, då hinner vi med en Moretti/Aperol Spritz innan middagen, som serveras halv åtta.
20170703_191100.jpg90_20170703_191220.jpg180_20170703_185437.jpg
Det är inte mycket gäster på hotellet, det är första veckan på deras sommarsäsong, så vi har gott om plats! Till primi väljer vi en jättegod Tortelli (fylld pasta) och som secondi blir det entrecôte. Vällagad och rustik mat som alltid. Efteråt tar vi en kaffe och något mer litet till. Vi babblar en stund och bjuder sedan in en ensam dam som sitter alldeles själv till vårt bord. Hon bubblar på snabb italienska även fast vi förklarar att hon måste prata långsammare. Vi förstår ungefär, hon är 91 år och bor i Milano, hit till Malė kommer hon två månader varje år sedan 15 är tillbaka. Hon har bott i Frankrike i elva år så vi pratar en härlig mix av språk och det går rätt bra att hänga med även fast man inte är riktigt så vass på varken franska eller italienska. Supergullig tant! Marco och Paola (som driver hotellet) kommer och gör oss sällskap en stund innan det är dags att gå till sängs.
received_108263279812857.jpegreceived_108263336479518.jpeg

Författat av millalindh 23:11 Arkiverat i Tyskland Tagged male tyskland ol aperol stau alperna roadtrip_till_italien_2017

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login