Resebloggar från Travellerspoint

Genom Tyskland, till Hurva och ända hem till Motala

semi-overcast 20 °C
Se Roadtrip till Italien 2016 på millalindhs karta över resan.

Idag lämnar vi Salzburg, Österrike och Alperna och styr norrut genom Tyskland. Vi lämnar hotellet redan vid nio, för idag vill vi komma rätt många mil på väg hemåt. Mellan München och Nürnberg är det lång kö pga en olycka. Vi står fast nästan en timme, men snart rullar det på igen. Några små korta stopp blir det för att röra lite på benen och käka. Vi underhåller oss i bilen med frågesporter och lekar. Strax innan Leipzig börjar det spöregna, hittills har vädret varit soligt och fint. Men det blir bättre efter ett tag igen. Vi letar efter någonstans att bo inatt, inte alltför långt från Rostock, och hittar ett litet familjehotell som heter Hotel Haus Waldesruh i Mecklenburgområdet. Well, well, inte det lyxigaste vi bott på direkt, och välkomnandet vi får när vi checkar in är minst sagt buttert och tröttsamt. Men maten är god, ölen kall och rummen rena. Hotellet ligger nära en stor sjö så vi tar en liten kvällspromenad dit.
90_20160804_202734.jpg90_20160804_192629.jpg
Fredagen är sista dagen på kontinenten för denna gången. Vi åker iväg rätt skapligt från hotellet och passar på att ta en snabb sväng in till Bordershopen innan vi kör ombord på 11-färjan i Rostock. Inga köer eller väntetider idag! På vägen fikar vi och spelar lite kort, och når Danmark strax innan 13. Vi letar efter någonstans att käka lunch på, och hittar en italiensk pizzeria strax innan Køge. Klart vi måste hänga i liiite till med Italien-tema! Lite innan fyra ser vi Sverige för första gången på nästan 3 veckor!
180_20160805_154945.jpg
Snart är vi framme på Rivieran i Hurva... där vår gemensamma resa där slut för i år. Vi lastar ut all packning och vinlådor ur trogne vännen Passaten. Ett tag till får vi spendera ihop, Pelle och jag åker inte vidare hem till Motala förrän imorgon. Så kvällen blir ännu en härlig kväll, molnen spricker upp och det blir en varm och skön kväll på altanen med grillat och Marognole-vin. Åhh, måste semestern ta slut verkligen?
270_20160805_190618.jpg90_20160805_202144.jpg
Lördag blir en ganska slö dag, långfrukost, OS-invigning och äpplepaj. Elin kommer vid lunchtid för att hämta mig o Pelle, och det blir ytterligare ungefär 40 mil innan vi är hemma i Motala igen till kvällen. Vi har under dessa 3 veckor kört 440 mil, räknar vi med Motala - Hurva blir det 520 mil! Redan funderar vi på vart resan ska gå nästa år....

Författat av millalindh 15:00 Arkiverat i Tyskland Tagged tyskland aperol road_trip_till_italien_2016

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login