Resebloggar från Travellerspoint

On the road again - and again - and again

overcast 25 °C
Se Roadtrip till Italien 2016 på millalindhs karta över resan.

Klockan 8 rullar den vita Passaten iväg från Hurva, laddad med väskor och fyra taggade resekamrater. Vi lämnar Sverige och åker över Öresundsbron, ner genom Danmark mot Gedser. Vi är framme vid Gedser färjeläge strax efter 10, båten går 11, så vi får sträcka på benen lite. Perfekt att sedan passa på att äta lite lunchbuffé under tiden vi åker över till Tyskland.
270_20160717_123528.jpg
Vi åker av färjan klockan 13, här är det mulet och vi kommer på den avslöjande sanningen om vart molnen kommer ifrån ? Det är visst här de produceras, haha!
90_20160717_130247.jpg
Vi åker mot Berlin, med sikte på att komma så långt ner mot München som det går och hoppas på bra trafikflyt, tack vare att det är söndag så kör inga lastbilar på Autobahn! Men det blir ändå en hel del köer, "stau", ibland åker vi av på småvägar för att komma runt det, men annars är det bara att krypa fram i låg hastighet ett tag tills det oförklarligt släpper. Vi roar oss i bilen med lite frågesport, diskussionerna blir många och varierade. Vid fyratiden har vi rullat i 3 timmar, så vi stannar vid ett Rasthof för att pausa lite och röra på benen. En halvtimme senare är vi redo att åka vidare söderut, nu med Pelle bakom ratten. Typiskt, vägarbete och lång stau igen, frustrerade kör vi i knappa 50 km/h och tappar massor av tid. Nästa stau i höjd med Leipzig försöker vi undvika genom att köra av och då kommer vi in på sådana här små slingriga 30-vägar och det tar i alla fall lång tid. Suck.
90_20160717_180112.jpg
90_20160717_180128.jpg
Vi passar på att tanka och så är vi snart uppe på Autobahn i full fart igen med riktning Regensburg, vi åker ganska nära den tjeckiska gränsen. Ibland flyter det på kanonbra i trafiken!
90_20160717_182303.jpg
Under bilfärden har vi passat på att leta upp ett hotell att bo på inatt, vi satsar friskt på att komma i höjd med München ikväll. Hotellet ligger i Unterneukirchen söder om Regensburg och heter Traumschmede. 795:- per rum känns riktigt överkomligt. John mejlar lite med hotellet och kollar så att det är okej att checka in sent, beräknad ankomsttid var när vi bokade ca 22:00. Sent, javisst, men då har vi kommit genom nästan hela Tyskland idag - vilket ju var målet. Men, såklart är det vägarbete och långa irriterande köer. Vi stannar och äter lite snabbt, byter chaufför och ger oss iväg igen.Gissa vad som väntar? Stau! Vägarbete, en olycka och vägarbete igen. Plus en skur med spöregn, och lite ofrivillig sightseeing när gps:en leder in oss på alternativa vägar. Efter över 100 mil av bilåkande kommer vi fram till hotellet strax innan midnatt!
90_20160717_234623.jpg
Trötta går vi in, hittar ett gulligt meddelande i receptionen tillsammans med rumsnycklar och choklad samt ett erbjudande om att plocka vad vi vill i den lilla baren. Grabbarna tar varsin iskall öl och så går vi upp på rummen. Skulle vi mot förmodan inte somna så finns det ett litet snöre att dra i så spelas Brahms vaggvisa!

Författat av millalindh 15:40 Arkiverat i Tyskland Tagged tyskland stau road_trip_till_italien_2016

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login