Resebloggar från Travellerspoint

Genom Alperna mot Tjeckien

Dag 16 Tisdag den 28:e juli

semi-overcast 25 °C
Se Roadtrip till Italien 2015 på millalindhs karta över resan.

Idag lämnar vi Italien, snyft snyft. Vi ger oss iväg skapligt, idag har vi rätt många mil att åka. Vi åker genom Brennerpasset in i Österrike mot Innsbrück och sedan vidare mot München. Strax innan München är det Stau (kö), så vi svänger av Autobahn och åker lite småvägar istället. Nu har vi åkt länge och behöver både äta och sträcka på benen lite, så vi stannar till i ett litet samhälle som heter Weihenlinden. Här ligger bl a ett värdshus http://gasthaus-weihenlinden.com/, och vi går in för att äta. Servitören kan knappt någon engelska, och vår tyska är väl inte helt flytande om man säger så. Det löser sig bra ändå, vi beställer något och frågar vad "spätzle" är. Vänta, säger han och springer in i köket och hämtar en näve med rykande varm pasta/gnocchi. Sedan frågar han om vi vill ha något, vi förstår inte och då pekar han på blomkrukan och tallriken. Haha, han undrar om vi vill ha grönsaker till maten! Skön kille!
P1000808.jpg
Vi åker vidare mot Tjeckien och Plzen, som är vårt slutmål idag. När vi satt och tittade på olika ställen att stanna på på hemvägen, hittade vi Plzen och tänkte att det skulle kunna bli bra - alla gillar ju pilsner, då måste ju Plzen vara bra! Vi är framme runt halv sju, och hotellet vi bokat inatt och imorgon heter Hotel Angelo http://www.viennahouse.com/de/angelo-pilsen/das-hotel/uebersicht.html, och det ligger precis mittemot Pilsner Urquell-bryggeriet!
2015-07-28_19_39_21.jpg
Vi fixar till oss lite, testar hotellbaren (det finns Aperol här med!) och så går vi ut på stan för att hitta någonstans att äta middag. Plzen är en hyfsat stor stad, landets fjärde, och har funnits sedan slutet på 1200-talet. Så det finns mycket arkitektur att titta på, både gammal fin och lite tråkigare öststatsbetong. Lite småkallt är det ute, regnet hänger i luften.
P1000813.jpg2015-07-28_19_59_43.jpgP1000820.jpgP1000822.jpg
Restaurangen vi valt heter Rango http://en.rango.cz/ och den ligger mycket centralt. Mysigt med stora valv i källaren. Vi äter gott och testar både pilsner och snapsen Hruskovice, så att vi blir lite småfnittriga minsann! Sakta lullar vi mot hotellet och såklart hittar vi lite trappor där det går att skutta jämfota upp och ner. Pelle och Kia gör förstås inte det - de är alldeles för smarta för att träna med alkohol i kroppen!
2015-07-28_20_33_06.jpg2015-07-28_22_16_37.jpg

Författat av millalindh 15:54 Arkiverat i Tjeckiska republiken Tagged berg tyskland italien pilsner aperol österrike road_trip_till_italien_2015 tjeckien

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login