Resebloggar från Travellerspoint

Ravenna, Mestre

Dag 8 Måndag den 20:e juli

sunny 42 °C
Se Roadtrip till Italien 2015 på millalindhs karta över resan.

Vi vaknar upp till ännu en het italiensk morgon. Hotellet går snabbt att checka ut från, och vi ger oss av för att leta upp Media World. Ny kamera behöver det investeras i, tycker Wennborgarna, eftersom deras fått något skumt fel i linsen. Efter det åker vi in till Ravenna för att se vad som finns att upptäcka där. Vi parkerar bilen o promenerar in till stadskärnan. Det är 42 grader redan nu på förmiddagen!
2015-07-20_11_37_47.jpg
I Ravenna ligger Dante Alighieri begravd, och såklart vill vi se hans grav. Känns lite som att Dante blir en röd tråd denna resa - vi upptäcker hela tiden gator, museum och andra platser med hans namn! Graven ligger lätt tillgänglig och det är bra skyltat med information.
2015-07-20_11_18_15.jpgP1000021.jpg
Ravenna har inte mindre än 8 monument på UNESCO:s världsarvslista, främst tidiga kristna byggnader. Staden har under en period varit huvudstad i det Romerska riket, och den är mycket känd för sin mosaik också, här finns bevarade mosaiker som är 1500 år gamla! Vi passar såklart på att kika in i en kyrka, Basilica san Fransesco heter den. Här har förmodligen Dante varit på besök, och hans begravning lär ha varit här. Mosaiken/originalgolvet ligger 3,5 meter under nuvarande marknivå, så man måste ner en bit under altaret och får kika genom en liten glugg för att få se mosaiken. Fantastiskt att det kan finnas kvar, och i ett rätt så hyfsat skick! Vi passar på att ta en fika på torget och går runt lite i värmen. Ravenna verkar vara en mysig stad med mycket kultur att upptäcka.
P1000027.jpg2015-07-20_12_55_12.jpg
Vi känner att vi gjort höjdpunkterna i Ravenna, och beger oss därför ut från staden för att dra oss norrut. Först stannar vi till i en mataffär och köper på oss lite diverse mumsig plockmat att äta till lunch. Vi tar småvägar längs kusten, här är landskapet platt med mycket träsk och sumpmark, och många kanaler. Vi chansar på att hitta någon strand och kör in en liten avstickare ned mot vattnet. Vi hittar en liten hamn och bredvid finns det långa, härliga sandstränder. Magen kurrar och det börjar bli dags för lunch. Tanken med att inta den på stranden lät ju bra när vi satt i bilen, men väl där nere insåg vi att det är över 40 grader och ingen skugga alls, så vi går tillbaka till bilen och dukar upp en picknick på motorhuven. Mest annorlunda lunchstället under denna resa blev det i alla fall! Vi hoppar förstås i och badar innan vi åker vidare.
2015-07-20_14_21_41.jpg2015-07-20_14_21_54.jpg2015-07-20_14_48_03.jpg
Hotellet vi bokat för kvällen ligger i Mestre strax utanför Venedig, Hotel Altieri heter det. Ett vanligt mellanhotell som fungerar alldeles utmärkt att tillbringa en natt på, och priset är bara 375:-/rum inklusive frukost, så det känns mycket prisvärt. Vi har räknat ut att det ska ligga bra till för att ta sig in till Venedig dagen efter. När vi checkat in och fräschat till oss lite är det redan dags att gå ut och spana in var vi ska äta ikväll. Mestre verkar inte ha så värst stort restaurangutbud så vi följer tipset från receptionen att gå gatan ned och vika åt vänster. Vi går o går och det ser bara mer och mer öde ut, så vi vänder och går tillbaks och en bit till åt andra hållet - inget spännande där heller... Lätt uppgivna går vi in på en pytteliten bar och dricker varsin läskande Aperol Spritz. Vi diskuterar lite med tjejen som jobbar där och kommer fram till att stället vi skulle till låg kanske 50 meter från platsen vi vände på. Så, pust, det är bara att gå tillbaka hela vägen igen, och nu hittar vi rätt äntligen. God mat serveras, så det kändes i alla fall värt vår onödigt långa promenad. Grabbarna beställer varsin liter öl för att släcka törsten! Mätta o nöjda traskar vi hem till hotellet.
2015-07-20_21_22_18.jpg

Författat av millalindh 14:23 Arkiverat i Italien Tagged picknick dante ravenna mosaik aperol road_trip_till_italien_2015 medelhavet

EpostinläggFacebookStumbleUpon

Innehåll

Var först att kommentera detta inlägg

Comments on this blog entry are now closed to non-Travellerspoint members. You can still leave a comment if you are a member of Travellerspoint.

Login